recipe
  • 50 CL.
  • Blue Mountain Stout

Blue Mountain Stout

50 CL.
Serveres til pølser, ost, desserter, kaffe og chokolade.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Stout
ALKOHOLPROCENT
6,5% VOL.
UDSEENDE
Nøddebrun, med en tyk hvid skumkrone.
DUFT & SMAG
Dufter af karamel og ny ristet kaffe. Smagen har en anelse lakrids og aromatiske noter fra den tilsatte Jamaica Blue Mountain kaffe og mørke 70% chokolade.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 8° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, hvedemalt, kuldioxid, humle, kaffe og chokolade.
HISTORIE
Stout er traditionelt den generelle betegnelse for de stærkeste mørke portere med en alkoholstyrke på 7-8%. Blue Mountain kaffe er kendt for sin milde smag og afdæmpede bitterhed . Særlige egenskaber der har udviklet et ry , der har gjort den til en af de mest eftertragtede kaffer i verden.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 248 kJ / 50 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

- enkeltmættede fedtsyrer 0 g

- flerumættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 4.7 g

- heraf sukkerarter

Alkohol 5.4 g

Protein 0.7 g

Salt 0.03 g

Øl creme brulé

Med øl-syltede kirsebær

 

Til 4 personer

 

600 g piskefløde

100 g mælk

1 dl ølsirup

6 æggeblommer

70 g sukker

125 g stenfrie kirsebær

2 dl ølsirup

 

Creme brulé: Pisk æg og sukker hvidt. Kog fløde, mælk og ølsirup op og hæld det op i æggemassen under konstant omrøring. Sigt massen gennem en finmasket si. Hæld massen i små cotter og læg film over. Sæt dem i en bradepande med vand og bag ved 90 ̊, til de har sat sig. Det tager ca. 1 time. Sæt dem på køl, til de skal bruges. Drys dem med rørsukker og brænd dem gyldne.

 

Ølsyltede kirsebær: Læg de stenfrie kirsebær på en bageplade og bag dem i ovenen i ca. en time ved 80 ̊. Læg derefter kirsebærrene i ølsirup og lad dem trække i mindst et døgn.

 

 

Close