recipe
  • 50 CL.
  • Bock²

Bock²

50 CL.
Serveres til vildt, ost, desserter, samt fede og kraftige kødretter.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Bock
ALKOHOLPROCENT
7,2% VOL.
UDSEENDE
Dyb granatrød farve, med en tyk hvid skum krone.
DUFT & SMAG
Duft af mørke malte, karamel og vinøs alkohol. Bock² har en god og fyldig smag, kendetegnet ved maltede og karamelagtige noter.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 7° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, kuldioxid og humle.
HISTORIE
Øltypen Bock stammer oprindeligt fra byen Einbeck i Nordtyskland. Her lavede man godt og stærkt øl allerede i middelalderen. Øllet blev meget populært i Bayern og med tiden blev det kendt under navnet Bock.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 235 kJ / 56 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

- enkeltmættede fedtsyrer 0 g

- flerumættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 3.3 g

- heraf sukkerarter 0 g

Alkohol 5.7 g

Protein 0.8 g

Salt 0.03 g

GB postej

Med stegte svampe og bacon

 

Til 4 personer

 

700g svinelever

600g spæk

100g mel

4 dl sødmælk

1 dl GB øl

60g ansjos

1 æg

1 stort løg

1⁄4 tsk salt

1⁄4 tsk peber

1⁄4 tsk stødt allehånde

1⁄4 tsk stødt nellike

lidt friske svampe og bacon til pynt

 

Rens leveren for årer og skær den ud. Befri spækket for svær og skær ud i mindre stykker. Lever, spæk og ansjoser hakkes igennem kødhakker 2 gange. Hak eller riv løg og rør i farsen. Rør mel og krydderier, derefter mælk, øl og æg i farsen. Kom farsen i en smurt form og bag i vandbad ved 160 ̊ i ca. 11⁄2 time.

 

Steg bacon på panden ved svag varme. Brug baconfedtet til at stege svampene i.

 

Alt dette kan gøres i forvejen og lunes senere.

 

 

Close