recipe
  • 50 CL.
  • FinAle

FinAle

50 CL.
Serveres til skaldyr, krydrede retter, BBQ, braiserede retter, pølser og ost.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Amerikansk Pale Ale.
ALKOHOLPROCENT
6,5% VOL.
UDSEENDE
Rødgylden farve og tykt cremefarvet skum.
DUFT & SMAG
Tilsætningen af amerikansk aromahumle meget sent i processen giver FinAle en frugtagtig note. Frisk og krydret, med en kraftig bitterhed og langvarig smag.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 7° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, kuldioxid og humle.
HISTORIE
Med FinAle introducerede GB i 2005 den klassiske Westcoast Pale Ale i Danmark. Øltypen har siden starten af 1980erne vundet et stadigt større publikum i USA. Den mørke aletype brygges på en bund af palemalt og tre slags farve- og specialmalt, der tilsammen tilføjer både fylde, aroma og farve til øllet.

International prisvinder

I sommeren 2016 deltog Harboe med internationale luksusbrands i den anerkendte International Beer Challenge. Vores øl vandt adskillige medaljer indenfor kategorien specialøl. Vi er meget stolte af at vinde en sølvmedalje for vores GB FinAle. Denne anerkendelse bekræfter, at internationale ølentusiaster også værdsætter vores måde at producere øl på.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 231 kJ / 55 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

- enkeltmættede fedtsyrer 0 g

- flerumættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 5.2 g

- heraf sukkerarter 0 g

Alkohol 4.5 g

Protein 0.7 g

Salt 0.04 g

Grillspyd

Med kryddermarineret kalvekød, små spanske pølser, spæde marksvampe, asparges samt grillede nye kartofler

 

300 gr. kalvetyksteg i stykker

11⁄2 dl. GB øl

1 bdt. salvie

50 gr. rørsukker

10 stk. hele hvide peberkorn

2 stk. lime i skiver

8 stk. Chorizo pølser

12 stk. marksvampe

 

400 gr. små nye kartofler

 

Blend salvie, rørsukker og øl sammen. Tilsæt lime og hel peber i marinaden og hæld den over kalvekødet. Sæt kødet i køleskabet i min. 4 timer - gerne til dagen efter.

 

Skrub de nye kartofler og pak dem ind i alufolie med 100 gr. salt. Bag kartoflerne på grillen i ca. 1 time. Arrangér grillspydet med pølser, kød, svampe efter ønske. Gril spydene til kalvekødet er rosa.

 

Pensl marinaden på spydet under stegningen. Grillspydene serveres med de salt bagte kartofler og med aiolien som grill dip.

 

 

Close