recipe
  • 75 CL.
  • Forår

Forår

75 CL.
Serveres til forårets frokoster, salater, lam- og kyllingeretter, med nye asparges og nye kartofler.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Blond Ale.
ALKOHOLPROCENT
6,2% VOL.
UDSEENDE
Gylden med et fint hvidt skum.
DUFT & SMAG
Dufter er frisk og med noter af frugt. Smagen har en fyldig karakter og balanceres elegant af krydrede noter fra humlen og frugtagtige elementer fra gæren.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 4-6° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, hvedemalt, gær, sukker, kuldioxid, humle og urter.
HISTORIE
En blonde belgisk Ale er baseret på en stor mængde malt og mindre mængde pilsner, suppleret med rørsukker. Det giver en fornem balance mellem syrlighed og sødme. Øltypen er udviklet for at modsvare pilsner.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 214 kJ / 51 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 3.8 g

- heraf sukkerarter 0.1 g

Protein 0.4 g

Salt 0 g

Ølmarineret dansk brie

med stegte druer og mandler

 

Til 4 personer

 

2 dl GB øl

200g dansk brie

150g grønne stenfri druer

100g hele smuttede mandler

4 papirstynde skiver rugbrød

kanelsukker

25g smør

 

Marineret brie: Tag brien og prik i den med en tynd kniv. Læg den i en passende skål og overhæld den med øllet. Læg den i køleskabet og vend den hver time i ca. 4 timer. Jo længere tid i øllet, jo kraftigere bliver smagen.

 

Stegte druer og mandler: Rist mandlerne på en pande ved jævn varme, til de er gyldne. Tilsæt smør og druer og sauter det, til druerne har taget farve. Drys rugbrødsskiverne med kanelsukker og lad dem tørre et lunt sted.

 

Anretning: Skær osten i passende stykker og lad dem temperere i godt 20 min. Drys de stegte mandler og druer på tallerkenen og pynt af med rugbrødskiksen.

 

 

Close