recipe
  • 75 CL.
  • IPA

IPA

75 CL.
Serveres til det danske frokostbord, de mere fyldige retter og krydret ikke for stærke asiatiske retter.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
India Pale Ale.
ALKOHOLPROCENT
8,0% VOL.
UDSEENDE
Gylden uklar som en hvedeøl, med en flot hvid skumkrone.
DUFT & SMAG
Dufter krydret af nyslået græs. Frisk og frugtagtig med udtalt bitterhed. Let krop med afstemt blød bitter eftersmag.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 5-7° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, hvedemalt, sukker, gær, kuldioxid og humle.
HISTORIE
IPA var oprindelig en engelsk øltype, der var stærkere indbrygget og mere bitter. Øltypen udmærkede sig ved at kunne klare sejlturen til Indien - længe før pasteuriseringen og køleteknikkens tid.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 269 kJ / 64 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 4.8 g

- heraf sukkerarter 0 g

Protein 0.6 g

Salt 0.02

Ølmarineret oksetournedos

Med bagte vinterfrugter, rissollées og ølsky

 

Til 4 personer

 

3 gulerødder

1⁄2 knoldselleri

1 rødløg

600g små jævne kartofler

4 stk. oksetournedos á ca. 200g

3 1/2 dl GB øl

3 dl kraftig oksesky

175g smør

 

Ølmarineret oksetournedos: Læg tournedoserne i en frysepose og tilsæt GB øllet, luk posen, så der næsten ingen luft er tilbage, og læg den i køleskab i 24 timer.

 

Brun tournedoserne godt af på en varm pande. Læg dem på en bageplade og giv dem ca. 8 min. I en 200 ̊ varm ovn, lad dem trække i 8 min. og giv dem så 4 min. igen, og lad dem hvile i 2 min. før servering.

 

Bagte vinterfrugter: Skær knoldselleri, rødløg og gulerødder i passende stykker, vend dem i olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem ved 180 ̊ i ca. 40 min.

 

Rissollées: Kog kartoflerne, til de er næsten møre, og pil dem. Steg dem gyldne i 75 g smør.

Ølsky: Kog GB øllen og oksesky sammen i en gryde og smag til med salt og peber. Skru ned for varmen og pisk kold smør i. Lad den ikke komme i kog igen.

 

 

Close