recipe
  • 75 CL.
  • Sort Ale

Sort Ale

75 CL.
Serveres til krydrede stegeretter, retter med vildt og kraftige desserter med chokolade.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Skotsk inspireret ale.
ALKOHOLPROCENT
8,0% VOL.
UDSEENDE
Dyb kastanjebrun farve, med et fint lysebrunt skum.
DUFT & SMAG
Dufter vinøst af ristet malt, med noter af tørret frugt. Smagen er kraftig, med en solid krop og begrænset bitterhed.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 8-9° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, hvedemalt, kuldioxid, humle og sukker.
HISTORIE
Skotsk inspireret Ale adskiller sig ved at være frugtagtige og have en markant humlekarakter. Øltypen så dagens lys efter 1. verdenskrig, hvor de belgiske bryggere blev inspireret af de alkoholstærke skotske øl.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 305 kJ / 73 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 6.4 g

- heraf sukkerarter 0.7 g

Protein 0.6 g

Salt 0 g

Ølmarineret oksekød

På spyd med svampe - serveret med sommersalat af jordbær, mandler og plukkede salater vendt i humleeddike

 

Til 4 personer

 

 

350g oksekød i stykker

1 bk. champignon

1 bdt. frisk timian

2 spsk. raps eller solsikkeolie

1 bk. jordbær

1 bk. blandet salat

200g kogte pastapenne

100g ristede mandler

Øl

Humleeddike:

1⁄2 dl. GB øl

1⁄2 dl. lager-eddike

2 spsk. sukker

2 spsk. citronsaft

 

Hæld øl over oksekødstykkerne til de er helt dækkede og stil dem i køleskabet i min. 3 timer - gerne til dagen efter.

 

Arrangér grillspydene med skiftevis kød og champignon. Før og under grillning pensles de med olie rørt med timian.

 

Lav en salat af jordbær, skyllede salater, ristede mandler og pastapenne. Vend salaten med humleeddiken umiddelbart før servering.

 

 

Close