recipe
  • 75 CL.
  • Tripel

Tripel

75 CL.
Serveres til fjerkræ, fast fisk som f.eks. søtunge, pastaretter, supper og grønne asparges.

LET KRAFTIG
SØD BITTER
ØLTYPE
Tripel ale
ALKOHOLPROCENT
8,5% VOL.
UDSEENDE
Strågul og let uklart med fin hvid skumkrone.
DUFT & SMAG
Dufter krydret og frugtagtigt dæmpet, med en elegant og forfriskende bitterhed. Smagen er frisk og krydret, med noter af modne frugter og citrus.
TEMPERATUR
Anbefalet for størst nydelse 7-8° C. Opbevares mørkt og køligt.
INGREDIENSER
Vand, bygmalt, hvedemalt, kuldioxid, humle og sukker.
HISTORIE
Tripel er belgisk betegnelse for en stærk, lys overgæret øl, der forener de bedste byg- og humletyper i en ren og fin smag, der er karakteristisk for denne lyse øl.

Næringsindhold pr. 100 ml

Energi 288 kJ / 69 kcal

Fedt 0 g

- heraf mættede fedtsyrer 0 g

Kulhydrat 6.0 g

- heraf sukkerarter 0.3 g

Protein 0.7 g

Salt 0.00 g

 

Øldampet torsk

Med friterede kapers, croulité af rødbede og sennepscreme

 

Til 4 personer

 

400g torskefilet

11⁄2 dl GB øl

2 rødbeder

100g kapers

11⁄2 spsk fiskesennep

11⁄2 dl cremefraiche 18%

1 lime

20g smør

1 dl olivenolie

1⁄4 dl hvid balsamico

salt og peber

 

Øldampet torsk: Skær torsken i passende stykker og drys dem med salt og peber. Damp dem i en fiskegryde med øl og smør.

 

Sennepscreme: Bland cremefraiche, fiskesennep og saften fra lime og smag til med salt og peber

 

Friterede kapers: Tør kapersene grundigt, før de friteres i olie ved ca. 180 ̊. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle og drys med havsalt.

 

 

Close