Er du minimum 18 år?

MIN
NORDISKE
PASSION

”Jeg har bagt mit rugbrød i 30 år – til nær og fjern, til naboer og venner. Jeg har eksperimenteret og arbejdet hårdt. Leget med kornet, prøvet nye ting. Jeg bliver nok aldrig færdig. I sidste ende er det smil om søndagen, der gør det hele værd. Sultne familier, som samles om bordet til te – med mit bagværk. Det er min passion.”

Leif Hierwagen, Bager
Min Nordiske passion

Leif har bagt sit rugbrød i 30 år - de fleste i det lille bageri i Dyssekilde, som nu er blevet en institution for den lille landsbys bofællesskab.

Allerede som barn havde Leif en forkærlighed for rug. Han elskede at gå i rugmarken og stryge fingrene igennem rugaksen. En oplevelse han med glæde tænker tilbage på den ene dag om året, hvor luften var fuld af rugstøv. Disse minder har været med til at forme Leifs passion for godt bagværk.

Lige som Leifs rugbrød er, GBs økologiske IPA brygget med Nordisk rug og ren passion!

Nordisk - når det er bedst

GBs økologiske IPA er produceret af de bedste ingredienser med rødder i det nordiske landskab. Brygget med dansk økologisk rugmalt der giver en krydret, sødlig smag som modspil til bitterheden fra Cascade, Centennial og Mosaic humle. Resultatet er en smagfuld IPA, der kombinerer den søde frugtige humle med det letkrydrede i form af bitre urter og karakteristisk rug malt.

Hver øl til sin tid

Denne øl er velegnet til de fleste situationer og selskaber. Leif serverer gerne en kold øl til familiens ugentlige fællesspisning med naboer, børn og børnebørn. Øllets bitterhed og aroma passer rigtigt godt til kød, spareribs og burgere, men er også en storartet ledsager til fede fisk.

Vejen til den gode smag er snørklet

Brygprocessen med den økologiske rug kræver stor tålmodighed og ekspertise. Derfor har vi udviklet vores øl i samarbejde med bager Leif Hierwagen, som har arbejdet og eksperimenteret med rug i over 30 år. Vores Amerikanske IPA er forfinet over flere måneder og mange hundrede prøvesmagninger. Rugen giver tyngde og krydrer den, så øllet får temperament og robusthed.

IPA

- RUG -
37.5 CL.
6.5% ALC.
  • Sødme
  • Bitterhed
  • Fyldighed
  • Aroma
IPA
Amerikansk IPA fra GOURMETBRYGGERIET, brygget med dansk rugmalt som giver en krydret, sødlig smag som modspil til bitterheden fra Cascade, Centennial og Mosaic humle. En Amerikansk inspireret Rug-IPA, som har en bitterhed og en aroma, der passer rigtig godt til røget og/eller stegt/grillet kød, spareribs og burgere, men er også en storartet ledsager til fede fisk. ALC. 6,5% VOL.
Aroma / duft
Frugtig humleduft, letkrydret urtebitterhed samt rug- og brødagtig duft.
Udseende
Lys brun, ufiltreret og lettere uklar øl.
Fylde
Medium karbonering med ret kraftig mundfylde.
Smag
Frugtige noter fra humlen kombineret med let syrlig, maltet/brødagtig smag fra rugen. Lette chokoladenoter kan også fornemmes for at balancere rugens lette syrlige noter.