Er du minimum 18 år?

MIN
NORDISKE
PASSION

”Jeg har været fascineret af planter, siden jeg var barn. Det at skabe noget og få det til at gro. Den intense aroma fra sar, jeg selv har dyrket frem. Det er min passion.”

Karina Demuth, Haveentusiast
Min Nordiske passion

Karina Demuth er forfatter og en dybt engageret haveejer. Hun elsker sin hyggelige urtehave, og passionen har hun arvet fra sin barndomshjem.

Karina trives bedst i sin urtehave med jord under neglene. Hun har gjort haven til sit livsværk og udgivet bøger om alt - fra havekrukker til gør-det-selv-bøger om at anlægge sin egen store landbohave. En særlig interesse har hun for urter og andre spiselige planter.

GBs Witbier er brygget på godt håndværk, passion og Karinas foretrukne urt sar.

Smag på smag

Sar bruges i madlavning til at frigive æteriske olier, som gør, at den helt enkelt fremhæver smag. Derfor er det en fantastisk øl at sætte på bordet. Nyd GOURMETBRYGGERIETS ufiltrerede og veltempererede Witbier til for eksempel fisk, skaldyr og det lettere køkken samt krydret mad. For den fulde smagsoplevelse bør øllet skænkes i høje glas, hvor skumkronen får plads til at blomstre, og de krydrede dufte naturligt frigives i glassets lange udmunding.

Nordisk sar. Nordisk kvalitet

Vores økologiske Witbier er brygget som en ægte belgisk Witbier skal – men med nordiske urter og krydderier. Med specielle urter som bl.a. sar, citronmelisse og appelsinskal bliver den helt sin egen. Til at toppe den, er der tilsat peber, som giver kraft og kant. Karina har eksperimenteret med havens dufte og smage i årevis - altid med sar som en helt særlig plante. Den er en rigtig urt - hårdfør og en urt man kan have glæde af hele året rundt, som en speciel ingrediens. Og derfor opleves en klar følelse af ægthed, når den spises. Vores økologiske Witbier fremkalder følelsen af ægthed og håndværk - med unik dybde og en helt særlig aromatisk tiltrækningskraft.

En duft, der kan smages

I vores økologiske Witbier er sar den bærende ingrediens. Sar er en gammel klosterurt, som i smag minder om timian og oregano - bare mere kraftig. Man kan dufte sar lang tid efter, man har haft den i hånden.

Witbier

- SAR -
37.5 CL.
5.1% ALC.
  • Sødme
  • Bitterhed
  • Fyldighed
  • Aroma
WITBIER
Witbier fra GOURMETBRYGGERIET er belgisk inspireret med et twist af nordiske krydderurter. Foruden appelsinskal og sort peber har vi også brugt vores egen blanding af sar, salvie, kamille og citronmelisse. De forskellige krydderurter som sar giver noter af peber, der passer godt i en belgisk wit og harmonerer til fisk, skaldyr og det lidt lettere køkken, men fungerer også rigtig godt til krydret mad fra Asien og Mellemøsten. ALC. 5,1% VOL.
Aroma / duft
Svag brødagtig aroma. Krydret duft af peber, salvie, sar (krydderurt), citronmelisse og en smule appelsinskal.
Udseende
Ufiltreret og uklar med en lys, halmgul farve.
Fylde
Høj karbonering, let drikkelig og let krydret øl.
Smag
Svag til middel brød- og kornagtig smag af umaltet spelt og frugtnoter. Smag af maltsødme. En god krydret blanding af salvie, peber, sar (krydderurt), citronmelisse og appelsinskal.